Bart Kwint


Over de kunstenaar

De naam Adiël betekent: 'Sieraad van God'. De kunstwerken die Adiël schildert, wil hij tot eer van God maken. Dit geldt voor zijn figuratieve schilderijen, maar ook voor zijn abstracte.

Zijn werk kenmerkt zich vooral door gelaagdheid.
Laag over laag wordt de acrylverf geschilderd. Vervolgens wordt de bovenliggende laag er meestal gedeeltelijk afgeschraapt om de lagen eronder door te laten schemeren. Zo ontstaat een soort atmosferische dieptewerking.

Adiël is het pseudoniem van Bart Kwint. Op 3 januari 1976 werd hij geboren in Leidschendam. Hij groeide echter op in de Groningse plaats Stadskanaal, waar hij tot zijn 19-de jaar woonde. Via een omzwerving naar Ulft in de Achterhoek, kwam hij uiteindelijk terecht in Arnhem, waar hij een opleiding volgde tot eerstegraads tekendocent op de Hogeschool voor de Kunsten. In 2001 studeerde hij daar af. Zijn woonplaats Arnhem verruilde hij, inmiddels getrouwd met Sara, voor Ede. Samen met haar heeft hij twee zonen.

Bart Kwint heeft een parttime betrekking als docent Beeldende Vakken op het Johannes Fontanus College in Barneveld. Naast zijn docentschap is hij in 2003 van start gegaan met het bedrijf 'Adiël producties' waarin hij onder de naam Adiël, zowel zelfstandig als in opdracht, christelijk geïnspireerde schilderijen maakt.